Sriracha aioli

God, het mexikansk sås som passar perfekt till grillat. Vi har ringlat den över grillade majskolvar och det blev perfekt!

Ingredienser:
3/4 kopp (90 g) råa cashewnötter
5 vitlöksklyftor, krossade
1/4 kopp (60 ml) vatten
1-2 msk (15-30 ml) olivolja
1 tsk lönnsirap
1 msk limesaft
Havsalt + svartpeppar efter smak
1 tsk sriracha (eller annan varm sås), plus mer till smak
En nypa av varje chili-pulver, rökt paprika och malen kummin

Gör så här:

Blötlägg cashewnötterna i en skål med vatten tills de blivit mjuka. Tillsätt sedan de mjuka, avrunna cashewnötterna till mixern tillsammans med färsk vitlök, vatten, 1 msk olivolja (att börja med), lönnsirap, limejuice, salt, peppar, Sriracha och kryddor.
Blanda högt tills det blivit krämigt och slätt, skrapa ner runt sidorna om det fastnar. Smaka och justera kryddor efter behov, tillsätt mer vatten om den är för tjock, salt för smakbalans, Sriracha för värme, kummin för rökighet, vitlök för sting, lönnsirap för sötma eller limejuice för surhet. Överför till en serveringsskål och ställ kallt.

För bästa resultat använd en Oster Versa.

0
Produkter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng