Saffransmajonäs

En majonnäs med både smak och färg av saffran! Krämig och god tillsammans med grillade grönsaker och fisk till exempel. Det är enklare att lyckas med majonnäsen om ägget och oljan håller samma temperatur, så ta fram ägg och olja i god tid.

  • 1 äggula
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk osötad senap
  • 1/2 g saffran
  • salt
  • 1 1/2 dl neutral olja
  1. Ta fram ägget och oljan i god tid. Det är enklare att lyckas med majonnäsen om ingredienserna håller samma temperatur.
  2. Dela ägget och mixa ihop gulan med vinägern, senapen, saffranen och lite salt i en bunke. Mixa i oljan, först droppvis, sedan i större skvättar. Smaka av majonnäsen med salt och kanske lite mer vinäger.

Recept från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

1
Produkter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng