Varm potatissallad med fetaost

Jag bestämde mig för att skapa en varm version av en potatissallad med citronvinaigrette istället för den traditionella majonnäsversionen. Jag lade till ruccola för den senapsmässiga smaken, några majskärnor för sötma och getost för den lyxiga krämiga finishen. Du kan utelämna osten om du vill ha en mjölkfri version. Den bästa delen är att jag vispar upp min dressing och kokar potatiserna före jag tänder grillen. På så sätt kan jag lämna grillen till Saul och han kan lägga på dem varma samtidigt med det andra som ska grillas.

Ingredienser:
1 kg små (färska) potatisar
Olivolja
Grovt salt och nymald svartpeppar
1 dl dressing (se nedan)
6 dl ruccola
120g mjuk getost / feta bruten i små bitar
1 burk majskorn avrunnen

Dressing:
1 Citron – zest & juice
2 tsk grovkornig senap
2 tsk hackad färsk koriander
1 tsk honung
Grovt salt och färsk svartpeppar efter smak
1 dl olivolja eller rapsolja

Gör så här:
Mixa eller vispa dressingen tills den emulgerar (gör ca 2 dl). Ställ åt sidan.
Koka potatisen tills de är nästan klara (8 min). Häll av och låt de svalna. Skär potatisarna i kvartar.
Värm grillen på medelhög och pensla plattorna för att förhindra att de fastnar. Häll lite olja på potatisen och krydda med salt och peppar. Placera potatisarna på grillen (i en grillkorg) och grilla i 15-20 minuter vänd då och då tills potatisarna fått färg.
Lägg potatisarna i en skål och häll 1 dl av dressingen över (spara resten för att använda på en annan sallad). Lägg till ruccola, getost/feta och majs och blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Serveras varm eller vid rumstemperatur.

Recept från Melissa Mayo

1
Produkter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng