Coleslaw

Amerikansk coleslaw på klassiskt vis med senap och majonnäs i dressingen. Ett måste till hamburgaren med även god till kyckling och grillat.

  • 600 gram vitkål, spetskål eller rödkål
  • 2 morötter
  • 1 tsk hackad färsk ingefära eller något krm torkad ingefära (valfritt)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl gräddfil eller matyoghurt
  • 2 msk farinsocker eller vanligt socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här:

  • Strimla eller riv kål och morötter fint – för hand med kniv, i matberedare eller med mandolin.
  • Skala ingefäran och hacka den fint (eller riv den fint på rivjärn).
  • Blanda alla ingredienser i en bunke. Arbete ihop allt med handen och låt några minuter (ca 10 minuter) så att kålen mjuknar. Hit kan du förbereda och förvara i kylen. Coleslawen blir bara godare om den får stå ex. över natten. Har du bråttom kan du knåda den strimlade kålen med endast salt och socker några minuter för hand i en bunke så mjuknar den fortare och coleslawen kan serveras med en gång.
  • Coleslaw blir godast efter ett tag i kylen.
0
Produkter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng