Koreansk kyckling

Ta din grillade kyckling en nivå högre genom att krydda på koreanskt sätt innan du grillar. Servera med kokt ris, kimchi och några färska grönsaker.

8 Produkter

Du behöver:

1/2 kilo kyckling, (använd benfritt kycklinglår eller bröst), skivad i en-tums-tjocka remsor
Marinad:
0,5 dl sake (japanskt risvin)
1 msk sojasås
2 msk koreansk spansk peppar pasta (gochujang)
2 msk socker
1 msk vitlök, hackad
1 msk sesamolja
2 msk vegetabilisk olja, uppdelat
sesamfrön , till garnering (valfritt)
ris, att ha till (valfritt)

Gör så här:

Gör marinaden : Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud på svag värme tills sockret löser sig. Ställ åt sidan för att svalna helt.
Marinera kycklingen i den kylda marinaden, ställ övertäckt i kylskåp under minst 30 minuter eller över natten.
Grilla dom på grillen tills de är genomstekta

Vid servering, strö kycklingen med rostade sesamfrön eller hackad salladslök. Servera gärna med kokt ris och kimchi.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng