Afrikanska Grillspett “Sousaties”

Sydafrikanska Sosaties är grillspett gjorda med nötkött, kyckling eller lamm. I denna version använder jag kyckling och lägger på några aprikoser och lite rödlök. Aprikoserna karamelliseras på grillen och lägger till den fruktiga smak som är vanligt i sydafrikanskt mat. Den söta grillsåsen är pricken över i. Det vattnas i munnen bara av att tänka på dem.

Det här receptet kommer från Melissa Mayo

1 Produkter

Du behöver:

12 skinnfria, benfria kycklingslår - skuren i 1-tums kuber
3 msk mörkt brunt socker, uppdelat
1½ msk currypulver
1 msk kummin
1 msk kanel
2 tsk korianderfrön
1 tsk grovt salt
1 tsk svartpeppar
2 stora röda lök, skalade och skurna i bitar
4 dl torkade aprikoser
2 dl rödvin
1 dl rödvinäger
0,5dl olivolja
2 msk aprikos-chutney (du kan också använda mango- eller persikochutney)

Gör så här:

Lägg kycklingbitarna i en skål. Blanda 2 msk brunt socker, currypulver, kanel, kummin, korianderfrön, salt och peppar. Blanda kycklingbitarna väl och låt de marinera över natten.
Skär löken i bitar av samma storlek som på de torkade aprikoserna. Tillsätt lök och aprikoser en skål. Tillsätt vin, ättika och olja och marinera dem över natten.
Använd metallspett eller blöta bambusspett. Trä upp kyckling, lök och aprikoser på spetten, alternerande (kyckling, aprikoser, lök).
Värm den överblivna marinaden i en kastrull. Tillsätt 1 msk socker och 2 msk av chutney/sylt och koka tills såsen tjocknar till en grillsås. Tillsätt salt och peppar efter smak. Värm grillen. Pensla grillplattorna med olja.

Lägg de grillade spetten på en tallrik och pensla dem med såsen. Servera den kvarvarande såsen till.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng