Grillspett à la Hawaii

Jag älskar ett bra grill-recept och vad är bättre som entrérätt en varm sommardag än dessa Kycklingspett à la Hawaii! Du kommer att få mersmak, dessa spett är otroligt läckra! Du kommer att älska den lätta sötma dessa spett har med ananas, paprika och rödlök, kycklingen blir så smakfull och mör tack vare den enkla marinaden. Det enda jag kan ändra nästa gång är att göra 2 ggr mer av såsen (marinaden)  så att jag kan ha mer sås på mitt ris (marinaden kan du enkelt reda på spisen med bara en tesked av majsstärkelse om du vill). Du kan aldrig ha för mycket sås, eller hur?

Recept från Cooking Classy

8 Produkter
  • Foto: Jaclyn

Du behöver:

1 dl ketchup
1 dl mörkt brunt socker
1 dl låg-natrium sojasås
0,5 dl konserverad ananasjuice
4 msk olivolja, uppdelad, plus mer för pensling av grill
1 1/2 msk risvinäger
4 vitlöksklyftor, mosade (4 tsk)
1 msk hackad färsk ingefära
1/2 tsk sesamolja
Salt och nymald svartpeppar
ca 1,5 kg benlös, skinnfri kycklingbröstfilé, delad i 1 1/4-tums kuber
1,5 dl färsk ananas i kuber (ca 3/4 av ananasen)
1 1/2 stora gröna paprikor, tärnad i 1 1/4-tums bitar
1 stor rödlök, tärnad i 1 1/4-tums bitar

Gör så här:

I en skål vispa tillsammans ketchup, brunt socker, sojasås, ananasjuice, 2 msk olivolja, risvinäger, vitlök, ingefära och sesamolja. Rör om 3/4 tsk peppar och krydda med salt om så önskas. Lägg kyckling i en plastpåse. Spara 1 dl marinad i kylskåp och häll sedan resterande marinaden över kycklingen. Kyl i 1 timme (under tiden kan du lägga 10 träspett i vatten).

Förvärm en grill över medium värme till 400 grader. Under tiden pensla den sparade 2 msk olivolja över rödlök, paprika och ananas. Krydda rödlök och paprika med salt och peppar och trä sedan upp rödlök, paprika, ananas och kyckling på spett tills hela kycklingen har använts. Pensla grillplattan med olivolja och lägg sedan spetten på grillen. Grilla 5 minuter och pensla sedan på toppen med den resterande marinaden. Vänd till motsatt sida och pensla på motsatt sida och låt grilla ca 4 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Servera varma.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng