Grillat lamm

Lite lamm på cowboysarvis à la Argentina. Trä stora bitar lammkött, i detta fall entrecôte så vi får lite bra fett
i köttet, på spett. Sedan är knepet att kontinuerligt pensla köttet med ”chilivattnet” så att man får in smak i köttet under grillning. Det går också att hoppa över spetten och i stället tillreda hela köttbitar på samma vis. Att servera den örtiga och syrliga chimichurrin till grillat kött gör ingen ledsen.

Bild: David Back
Receptet kommer från Holy Smoke BBQ (Natur & Kultur) skriven av Johan Fritzell.

0 Produkter

Du behöver:

1 kg lammentrecôte

1 msk sött spanskt paprikapulver

0,5 msk chilipulver

1 tsk nymald svartpeppar
2 msk salt
2,5 dl varmt vatten

1 sats chimichurri

Några skivor gott bröd

Gör så här:

1. Tänd grillen och låt den få bra glöd.
2. Dela lammentrecôten i två delar och trä på spett.
3. Blanda ihop kryddor med det varma vattnet.
4. Pensla spetten med chilivattnet innan de läggs över glöden.
5. Rotera spetten kontinuerligt och pensla med vätskan var tredje, var fjärde minut till önskad stekgrad, vi föredrar rare–medium, 53–56 grader.
6. Ta spetten av grillen och pensla en sista gång, låt köttet vila 5–10 minuter, invirat i slaktarpapper.
7. Tranchera lammet tunt och blanda med lite chimichurri.
8. Servera med lite gott bröd på sidan och eventuellt en sallad.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng