Grillade majskolvar

Nu är det grillsäsong och jag tycker att en av det bästa rätterna är grillade majskolvar. Detta 10-ingrediens-receptet är för de av er som vill ha något lite speciellt denna grillperiod. Grillad majs är gott som det är, men vet du hur det smakar med limejuice, Sriracha aioli och färska örter till!? Det var det jag trodde. Följ mig. Jag ska visa dig.

2 Produkter

Du behöver:

6-8 okokta majskolvar med skalet kvar

Limejuice
Chilikrydda
Färsk hackad persilja eller koriander

Gör så här:

Förbered majsen genom att lägga dem i en stor skål och täcka dem med kallt vatten i ca 10 minuter för att förhindra att det brinner för mycket på grillen. Placera dem sedan på en bakplåt och lägg åt sidan. Förbered eventuella andra tillbehör (persilja, lime, chilipulver, etc.).
För att grilla majs, placera den oskalad direkt på den heta grillen i ca 7-8 minuter och stäng locket. Rotera / vänd på den efter halva tiden för att garantera jämn tillagning. Detta gör att majsen blir "kokt" och mjuk innan du lägger den oskalad direkt på grillen.
När skalet är brunt, dra av det (valfritt att ta bort helt) och lägg tillbaka majsen på grillen. Stäng locket, men titta noga och rotera tills alla sidor av majsen är djupt guldbruna.
Till servering, ringla aioli över majsen, pressa limejuice (ett måste!), chilipulver och strö på färska örter.

Perfekt grillad majs med en salig, het Sriracha-aioli. Den perfekta sommarmaten antingen som hel maträtt eller mellanmål. 10 ingredienser, vegan och glutenfri.

Grillas med fördel på elgrillen

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng