Grillade champinjonspett

Köttet verkar få mycket av rampljuset under sommarens grillning, men låt oss inte glömma veggiesarna! Rökigheten och karamelliseringen från grillningen ger verkligen grönsaker mer smak. Det är lätt att bara kasta några grönsaker på grillen, men du kan också jazza till dem med några smaker och göra dem snygga och som bärbar fingermat! Svampar är en av mina favoriter och de råkar bara vara fantastiska när de är grillade! Dessa balsamiska vitlöksmarinerade champinjonspett är så trevliga och lätta att göra och perfekt för sommargrillning och sammankomster! Du behöver bara marinera svampen i en enkel och smaklig balsamisk vitlöksmarinad, trä upp dem på spett och grilla dem! Kan användas som tillbehör till något annat grillat eller som en egen rätt i sig gärna med någon god dipsås till.

Bild och text: Kevin Lynch

1 Produkter

Du behöver:

Portioner: 4
ca1 kg svamp (champinjoner), skivade 1/4 tum tjocka
Marinad:
2 msk balsamvinäger
1 matsked sojasås (eller tamarindsås)
3 vitlöksklyftor, hackade
1/2 tsk timjan
Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Lägg svamparna i marinaden i 30 minuter.
Skiva svampen och trä upp på spett och grilla tills det är mjuka och har fått färg, ca 2-3 minuter per sida.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng