Grillad laxsida

Lax är ett saftigt och gott alternativ till kött. Blir extra gott om man snabbgravar laxen ett par timmar innan du grillar den. Servera gärna med grillade färska grönsaker och en god sås eller saffransmajonäs till.

1 Produkter
  • Grilled salmon fillet fish steak with lemon on white plate

Du behöver:

Laxsida 600 g m skinn
1 msk salt
1 msk muscovadosocker (brunt socker)
1 lime
chiliflakes

Gör så här:

1. Blanda salt, socker och chiliflakes och gnid in det i laxsidan. Pressa el lime över. Låt stå´kallt i minst 2 timmar.
2. Grilla med skinnsidan neråt tills laxen är nästa klar, då kan du vända på den och grilla ett par minuter på högsta värme.
Servera med grillade grönsaker och en god sås eller saffransmajonäs.

Passar perfekt att grilla på bordsgrillen.

Tillbehör: saffransmajonäs

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng